You're The Best Thing That's Ever Being Mine

Story and Share With oullsss.. :)

Assalamualaikum.. hai oullsss.... lama tak update blog.. sejak akhir-akhir ni saya tersangat laa buzy...kerana saya dapat tawaran sambung belajar di Dungun,Terengganu... saya punya course lain sikit.. saya ambil bidang Sanad Tahfiz.. wish me luck oullsss... :D

Saya nak cerita serba sedikit tentang keadaan di sana...saya di sambut dengan baik oleh salah satu sebuah keluarga di sana...saya rasa terharu..segala keperluan saya di sana semua mereka penuhi..mungkin mereka pun di kalangan keluarga yang berada..walaupun keluarga saya jauh beribu batu di Batu Pahat,Johor, tapi mereka layan saya seperti anak mereka sendiri..itu yang membuat saya rasa seperti kehadiran saya di hargai dan di sayangi walau ibu dan ayah tiada di sisi.. :)

Pertama kali saya jumpa seorang yang sangat sederhana dalam segi pemakaian,makan dan minum walau tinggal dalam rumah yang sangat besar..by the way,boleh di panggil seperti banglo maybe..dengan rasa sukacitanya saya ingin menyebut namanya di sini.. Miftahuljannah..her name nice is'nt it?? ya,seperti empunya nama..dia seorang yang sangat baik..oullss tahu??ke mana dia pergi,dia hanya membawa kereta kancil berwarna merah jambu..sedangkan ada kereta yang lagi besar dan mewah di rumahnya milik keluarga..dia sangatlah low profile.. di sini,oullss tahu apa yang saya dapat sebagai pengajaran??? janganlah pandang seseorang melalui emej dan apa yang dia pakai..jangan sesekali memandang rendah bila nampak seseorang yang low profile.. tak semua orang yang bawa kereta kecil dan buruk,means dia tiada harta dan segalanya,.dan oullss pun kena tahu,TAK SEMUA orang yang membawa kereta besar dan mewah di jalan raya,mereka semua berharta dan mempunyai segalanya..saya rasa sangat beruntung dapat mengenali mereka seperti ini.. :')

okayh..kita sambung cerita.. saya sudah di anggap sebagai anak angkat dalam keluarga itu..dan saya di suruh panggil mereka dengan panggilan seperti anak-anak mereka yang lain..iaitu Abuya dan Ummi..oppss! oullss...Abuya ada dua isteri..dan mereka adalah sebuah keluarga yang sangat bahagia..kedua-dua isterinya sangat baikk..jarang kan kita dengar keluarga yang berpoligami ni yang bermadu menjalinkan hubungan baik??ya! satu lagi perkara yang membuat saya terharu..mereka juga boleh di katakan keluarga yang kuat agama,,banyak perkara yang saya pelajari dari mereka.. :')

Tapi saya agak kecewa kerana impian saya untuk masuk salah satu pusat pengajian yang paling The Best di Kelantan sudah hancur berkecai.. kerana test dan paper saya gagal..haihh..maybe ada hikmah di sebaliknya..mungkin ketika saya menjalani test,saya mengalami tekanan perasaan dan sukar untuk menjawab paper dengan baik..takpe lah saya terima dengan redha..maybe tekde rezeki saya di sana.. :)

Jadi saya meneruskan pengajian saya di Dungun,Terengganu.. saya di tempat di sebuah rumah banglo di mana di situ juga terdapat pelajar seperti saya di tempatkan..wah! rumah yang sangat besar..semua kelengkapan rumah di sediakan seperti iron,mesin basuh,aircon,dapur,dan segalanya..termasuk juga WIFI... whoaaa!!! tapi sayang,saya tak bawa netbook saya...so sad..so saya jarang online FACEBOOK dan yang lain-lain..cuma saya selalu sangat online TWITTER..oullsss boleh follow twitter saya... :D

Penghuni rumah tu agak ramai termasuk saya lebih kurang dalam 20 orang..why not?? rumah itu sangatlah besar..lebih besar dari rumah sayaa..saya satu bilik dengan pelajar senior..she was soo cute and nice..and very lovely girl...sporting also... best kan dapat housemate macam ni??makan semua di sediakan..makanan pun semuanya sedap-sedap..cuma saya memang seorang yang TAK KUAT MAKAN.. so saya akan makan bila perut saya lapar... hehehe...dan selalu juga luangkan masa bersama keluarga angkat saya bila habis kelass.. :)

Mereka yang sangat sporting dan kelakar melupakan saya tentang perkara yang membuatkan saya selalu tekanan perasaan...mungkin sekarang saya dah kuat dan tabah untuk melupakan segalanya..doakan saya taw oullsss.. :'D
Insyaallah buat masa ni saya masih lagi mampu tersenyum dan ketawa di samping mereka di sekeliling saya..by the way,saya rasa happy dan seronok di  sini..jadual belajar kami tidaklah ketat dan i think everythings okay and i can do itt..jyeeeaaaahhhhh... ! 

Actually oullss..i miss my student.. hmmm .. sedihh.. tapi saya ada tanggungjawab untuk habiskan pengajian saya..rindu juga pada keluarga saya di sana..semoga mereka berada dalam keadaan yang baik-baik..

okayh laa oullss.. saya update pun guna ladtop haousemate.. ada masa lagi saya akan update lagi blog saya yang dah lama dan burukk..by the way,thanks kepada kawan saya a.k.a rakan sepermainan saya masa kecik2 dulu yang always bantu saya meng-Upgradekan blog saya..thanks AIN AMIRA.. (ada masa nanti aku bagi kau coklat ye... kiss sikit.. :* )

Saya jarang masukkan gambar di blog..oullss boleh follow saya di INSTAGRAM..my nickname AmaninaKhairunnisa.tapi ada masa,saya akan upload juga gambar di blog but not too much..lebih kepada instagram..sampai di sini sahaja update saya..wish me luck oullss.. bye! :*


P/S : saje tunjuk gigi saya.. comel kan?? :B


2 comments:

Abg Bern said...

Jumpe awak haritu...har3 twiter ape nme.. ^_^

Shuweet Gangster said...

jumpe??kat mana?awk siapa?twitter? kan ade kat blog..